Nieuws

World Trade Day 17 mei

Op 17 mei organiseren de gezamenlijke World Trade Centers, NLinBusiness en Horizon Flevoland World Trade Day in Almere, wij nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. In de ochtend bieden wij een boeiend programma dat in het teken staat van exportstrategieën.

In de paneldiscussie bespreekt Simone van Trier wat ons zo succesvol maakt en wat exporterend Nederland hiervan kan leren? Aan tafel zitten vertegenwoordigers van de meest innovatieve en grootste producenten en exporteurs ter wereld. 

  • Global Compact - Linda van Beek
  • Plantlab - Leon van Duijn
  • HZPC - Gerard Backx
  • Kind Technologies - Richard Vialle
  • Kenlog - Mirjam Boekestijn

Het ochtendprogramma bestaat uit een tweetal paneldiscussies onder leiding van Simone van Trier en hierin hoor je het verhaal van HZPC, hoe zij één van ’s werelds grootste leveranciers van pootaardappelen zijn geworden. Daarnaast lichten ze toe hoe zij continue nieuwe rassen ontwikkelen om aan de lokale eisen te voldoen. Kenlog vertelt hoe zij internationaal succesvolzijn geworden als adviesbureau op het gebied van tuinbouw met hun uitgangspunten people, food & planet. Kind Technologies licht toe hoe robotica, computer vison, data & AI grote bijdrages gaan leveren aan de wereldwijde voedselbehoefte. Plantlab heeft een bijzondere oplossing om aan de vraag naar voeding te kunnen voldoen via hun concept van custom-built indoor farms, de zogenaamde 'Plant Production Units' (PPUs). Aanvullend zal Global Compact network de sustainable development goals voor deze sector en in het algemeen toelichten. 

Na de lunch bezoeken we de Floriade. We sluiten af met een netwerkborrel. De kosten voor deelname bedragen €60,- p.p., dit is inclusief lunch, entree Floriade en borrel. We bieden onze leden 50% korting, daarvoor kun je de korting gebruiken die wordt vermeld in de WTC Community.

Programma:

10.00 inloop & ontvangst

10.30 inhoudelijk programma Olv Simone Trier

12.30 lunch

13.30 bezoek Floriade

16.00 netwerk borrel in Horizon paviljoen

18.00 einde

Het laatste nieuws

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Iedereen heeft namelijk vooroordelen, ook ik.

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Wat mijn label anders maakt dan dat van anderen is dat ik een keuze gemaakt dit geloof te belijden.

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Als je je op je gemak voelt kun je beter presteren. Ik voel me veilig, ook om reflectie en feedback te vragen aan anderen.