Nieuws

Een Safe & Healthy World Trade Center

Inmiddels is het alweer zes weken geleden dat de “intelligente lockdown” van start ging. We hopen dat iedereen een -naar omstandigheden- goede balans heeft gevonden in deze nieuwe manier van leven en werken. Gisteravond vond opnieuw een persconferentie plaats waarin premier Rutte heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus minimaal worden verlengd tot 20 mei. Tegelijkertijd zijn er voorzichtige tekenen van versoepeling. Wat voorlopig blijft, is de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Graag informeren wij iedereen hoe wij daar als WTC invulling aan geven, alleen samen zorgen we voor een veilige en gezonde werkplek. Wij introduceren ons nieuwe werkconcept: Safe & Healthy WTC.

Safe & healthy WTC in algemene ruimtes

Binnen WTC The Hague hebben we te maken met verschillende ruimtes. Van algemene ruimtes tot kantoren, maar ook faciliteiten en horecapunten. Allemaal zijn zij een belangrijk onderdeel van een Safe & Healthy World Trade Center. De algemene ruimtes hebben in het bijzonder onze aandacht omdat hier veel mensen samen kunnen komen.

De anderhalvemetersamenleving vraagt om aanpassingen in het gebruik van deze ruimtes. Om onze huurders te voorzien van een veilige en gezonde werkplek zullen verschillende veranderingen worden doorgevoerd die zichtbaar worden gemaakt met banners en bestickering:

-       Alle trappenhuizen worden eenrichtingsverkeer, omdat de trappenhuizen te smal zijn om 1,5 meter afstand te bewaren. Per trappenhuis wordt aangeduid welke regels gelden voor de specifieke locatie. Algemeen geldt dat tussen 06.00 en 12.00 uur u uitsluitend omhoog kunt met de trap en tussen 12.00 en 20.00 uur u de trap kunt gebruiken om naar beneden te lopen.

-       In de liften hanteren we een maximale capaciteit. Om de veiligheid van onze huurders te waarborgen wordt in de lift door middel van markeringen op de grond aangegeven op welke plekken men op een veilige afstand van elkaar kan staan. Wij vragen een ieder dan ook bij gebruik van de lift hier op een zorgvuldige manier mee om te gaan. Onze prioriteit ligt momenteel bij het creëren van een gezonde werkomgeving en alleen samen kunnen we dit realiseren. Liftknopjes worden al frequenter schoongemaakt en dit zullen wij blijven doen.

-       Bij de receptie worden speciale plastic afscheidingsschermen geplaatst om te zorgen dat huurders, bezoekers en onze eigen medewerkers veilig gebruik kunnen maken van onze hospitality diensten.

-       Op diverse locaties in de algemene ruimtes zullen markeringen worden aangebracht op de vloer. Hier wordt ook zoveel mogelijk gestuurd op eenrichtingsverkeer en afstand behouden.

-       De roltrappen worden voorzien van markeringen zodat u hier veilig gebruik van kunt maken en 1.5 meter afstand kunt houden.

-       Er worden extra desinfectiezuilen geplaatst in de openbare gebieden zodat handen snel en gemakkelijk gedesinfecteerd kunnen worden.

-       Toiletgroepen worden nu al frequenter schoongemaakt. Dit zullen wij blijven doen. Tevens houden we goed in de gaten of de schoonmaak voldoende is bij toenemend gebruik. Indien nodig zullen wij de schoonmaak nog verder opschroeven.

-       Op dit moment is WTC alleen toegankelijk voor onze eigen huurders en hun bezoek. Bezoekers die niet in het gebouw hoeven te zijn zullen wij verzoeken het gebouw te verlaten. Dit zullen wij ook kenbaar maken via diverse communicatiekanalen.

De komende weken zullen wij stapsgewijs alle voorzieningen plaatsen om een Safe & Healthy WTC te realiseren.

Safe & Healthy Office

Het kabinet adviseert nog steeds om zo veel mogelijk thuis te werken waar mogelijk. Daarom vragen wij onze huurders op een verantwoorde wijze om te gaan met de bezetting van uw werkplek, thuis te blijven bij koorts of verkoudheid en de maatregelen van het RIVM op te volgen. Tegelijkertijd verwachten we dat steeds meer mensen geleidelijk terug zullen keren naar WTC. Dit stelt onze huurders in hun eigen kantoor ook voor de uitdaging de werkplekken veilig én binnen de social distance-maatstaf van anderhalvemeter geschikt te maken voor gebruik. Graag willen wij hierbij helpen. Binnen het WTC-team hebben wij diverse specialisten die kunnen adviseren in het Safe & Healthy Office concept. Schroom niet hierover contact met ons op te nemen. Samen met de teams van CBRE is er een grote hoeveelheid aan kennis in huis om te adviseren hoe een werkplek veilig en gezond gemaakt kan worden. Wij delen deze kennis graag met onze huurders. Heeft u behoefte aan meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via servicedesk@wtcthehague.com

Het laatste nieuws

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Iedereen heeft namelijk vooroordelen, ook ik.

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Wat mijn label anders maakt dan dat van anderen is dat ik een keuze gemaakt dit geloof te belijden.

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Als je je op je gemak voelt kun je beter presteren. Ik voel me veilig, ook om reflectie en feedback te vragen aan anderen.