Nieuws

A taste of Tanzania

Donderdag 30 januari opent de WTC The Hague Art Gallery de fototentoonstelling ‘A Taste of Tanzania’. Twee dagen later op zaterdag 1 februari is de officiële Nederlandse lancering van het bijbehorende 355 pagina’s dikke koffietafelboek. De makers van het boek zullen aanwezig zijn om hun boek te signeren.

Het boek is een samenwerking tussen Wim Demessemaekers (fotograaf), Stephen Walckiers (auteur) en Axel Janssens (chef). Het boek is een roadtrip met fascinerende foto’s, aangrijpende verhalen en heerlijke recepten. Tijdens de tentoonstelling is een rijke selectie van de foto’s van de natuurfotograaf Wim Demessemaekers te zien in WTC The Hague Art Gallery. Er zullen in totaal ongeveer 20 monumentale werken inclusief een aantal kleinere werken hangen.


Over de fotograaf

Wim Demessemaekers droomde er al van om fotograaf te worden toen hij als zevenjarig jongetje zijn eerste camera kreeg. Al die tijd is hij met de grote ogen en de verwondering van een kind naar onze prachtige planeet blijven kijken. In het koffietafelboek ‘A Taste of Tanzania’, dat hij samen met auteur Stephen Walckiers, maakte, kon hij zijn fotografische duivels helemaal ontbinden. De spectaculaire landschappen, de kleurrijke mensen en hun cultuur en bovenal de adembenemende wilde dieren, grepen hem bij zijn nekvel.

Als wildlife fotograaf werkt Wim enkel met natuurlijk licht en organische settings om zijn subjecten vast te leggen in al hun puurheid en schoonheid. In constante verwondering voor het waanzinnige kleurenpalet en de natuurlijke elegantie van het dierenrijk.

Hij speelt met licht, contrasten en tinten maar het hoofdingrediënt is geduld. Wim werkt ook met vintage Leica lenzen om een beetje magie toe te voegen. Dankzij deze lenzen realiseert hij foto’s die de soms doen twijfelen of het nu foto’s zijn of schilderijen. Op die manier voegt hij een extra laagje kunstzinnigheid toe aan de ruwe, brute pracht van de natuur.


A Taste of Tanzania

www.atasteoftanzania.com

Officiële opening: donderdag 30 januari (17.00 – 19.00 uur)

Boeklancering: zaterdag 1februari (16 – 19 uur)

De fototentoonstelling is te zien tot en met zondag 9 februari 

Het laatste nieuws

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Interview Diversity Day: Shalini Dewkali

Iedereen heeft namelijk vooroordelen, ook ik.

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Interview Diversity Day: Rik Brouwer

Wat mijn label anders maakt dan dat van anderen is dat ik een keuze gemaakt dit geloof te belijden.

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Interview Diversity Day: Ellie Barendregt

Als je je op je gemak voelt kun je beter presteren. Ik voel me veilig, ook om reflectie en feedback te vragen aan anderen.